Атакуващият полузащитник на Ливърпул Джердан Шакири сподели, че се чувства комофортно в новия си клуб край Мърсисайд. Швейцарският национал също така смята, че стилът, който проповядва тима на Юрген Клоп е перфектният за него и няма търпение да направи първи пълни 90 минути с екипа на Ливърпул.

„Мениджърът привлече няколко футболисти с изключителен квалитет през това лято. Вярвам, че футболистите ще помогнат много на отбора в хода на сезона, за да можем да постигнем нашите цели. Със сигурност отборът ще е по-силен от миналата година и гледам с нетърпение напред”, сподели Шакири пред официалния сайт на клуба.

Роденият в Косово халф също бе привлечен през това лято на „Анфийлд”, след като допреди това защитаваше цветовете на изпадналия Стоук Сити.

„Вярвам, че мога да играя навсякъде в предни позиции и треньорът го знае това. Играх навсякъде и по време на контролите преди старта на сезона. Бях „девятка”, играх и зад нападателя, също така бях и на двете крила. Това ми харесва много, тъй като можем да изненадаме опонента по всяко едно време. Познавам Клоп от много време, тъй като съм играл срещу него в Германия. Кондиционният ни треньор Андреас Корнмайер бе с мен в Байерн Мюнхен и познавам неговите методи на работа. Човекът, който отговаря за нашето възстановяване Мона Немер също бе с мен в Байерн и е хубаво, когато работиш с познати лица”, довери Джердан Шакири.

Футболистите на Юрген Клоп ги очаква визита на Лестър в четвъртия кръг на Висшата лига.