В един обикновен английски следобед президентът на Тотнъм Даниел Леви посреща по пижама треньор, който пет години по-късно ще изведе отбора му до полуфинал в Шампионската лига. Късен следобед е, но Даниел Леви е с любимата си нощница с мече у дома.  Той кани на дивана си човек, когото трябва да убеди да поеме Тотнъм.

Маурисио Почетино е специалистът, който стиска ръката на боса на „шпорите”, за да стигнат днес до момента, който феновете са очаквали толкова дълго.

„Първата ми среща с Даниел беше в неговата къща. Беше без обувки, облечен по пижама. Беше следобед, не беше през нощта. Това е истината”, разкри Маурисио Почетино.

Разговорът им е започнал с отбора, защото тогава тимът е разполагал с повече от 30 играчи.

„Бяха 34 или 35 футболисти. И възкликнах, о, това не е отбор за американски футбол”, спомни си още мениджърът на „шпорите”.

Днес Маурисио Почетино разполага с отбор, който е конкурентноспособен на всички останали в Шампионската лига. Дори и без трофеите, които му се изплъзват през последните сезони, тимът му бележи забележителен напредък.

„Вижте колко сме напред. Затова трябва да поздравим всички тук, за тези пет години. Може още не сме спечелили трофей, но това, което правим сега е повече от трофей”, допълни наставникът на лондончани.

Тази вечер Тотнъм се изправя за шести път на терена на новия си дом, за да срещнат Аякс в най-важния си мач след финала за Купата на УЕФА през 1984 година срещу Андерлехт.

„Имаме прекрасна възможност да сме тук, да играем на полуфинал. Това не се случва често особено за клуб като нас. Затова трябва да покажем уважение към турнира и към съперника. Ще бъде много трудно, Аякс също заслужи да бъде на този етап. Достигането ни до полуфинала означава, че имаме качествени и невероятни играчи”, допълни Почетино.