Дойде и ред на една от най-важните фази в Шампионската лига - полуфиналите. Във вторник вечер ще се изиграе и първият сблъсък от 1/2-финалите между Тотнъм и Аякс.

Двата отбора изненадаха цяла Европа с освободения си офанзивен футбол, чрез който си заслужиха място сред най-добрите четири на континента.

Двубоят на "Тотнъм Стейдиъм" е тази вечер от 22:00 часа, като него ще можете да следите в GONG.BG.

Какво да очакваме от този сблъсък?:

Ман Сити - Тотнъм

източник: Gulliver/GettyImages

Тотнъм се класира по удивителен начин за тази фаза. Първо, в 1/8-финалите тимът надделя над Борусия Дортмунд, без особени притеснения.

В 1/4-финалите момчетата на Маурисио Почетино пречупиха шампиона на Англия Манчестър Сити. Тимът победи в първия мач (1:0), но загубата във втория (3:4) не бе достатъчна за "гражданите" да продължат напред. ВАР се намеси решително на два пъти - първо, за да зачете спорния гол на Фернандо Йоренте, за който останаха съмнения, че нападателят е играл с ръка, а след това правилно да отмени попадението на Рахийм Стърлинг (за засада на Агуеро) за 5:3, с което Сити щеше да се класира.

Аякс

източник: Gulliver/Getty Images

Аякс, от своя страна, матира европейския крал Реал Мадрид в 1/8-финалите, а в следващата фаза бе взет скалпът и на най-големия фаворит през този сезон - Ювентус. Втората среща - в Торино, бе символ на вдъхновяващия футбол, който изповядва младият и енергичен тим на амстердамци (2:1 в реванша, след 1:1 у дома).

Тотнъм стартира срещата с куп проблеми. Аут поради травми са Серж Орие, Хари Кейн и Хари Уинкс. Наказан е Хьон-Мин Сон (натрупани картони), а Ерик Ламела остава под въпрос. Ян Вертонген и Муса Сисоко се завръщат в игра. 

Очаква се нападението на тима да бъде водено от Лукас Моура, а зад него да му помагат Кристиан Ериксен и Деле Али. Роуз и Трипиър ще действат по флангове, а Сисоко и Уанаяма в средата на терена. Тримата в защита ще са Вертонген, Санчес и Алдервейлд.

Ман Сити - Тотнъм

източник: Gulliver/GettyImages

За Аякс единствен отсъстващ е младият Карл Ейтинг, но това няма да промени титулярната формация на амстердамци. Мазрауи, Де Лихт, Блинд и завръщащият се Талиафико ще действат в защита. В средата - Шьоне, Де Йонг и Ван де Беек, а напред - Тадич (само Меси е бил директно включен в повече голове (13) от Тадич през този сезон (9 - 6 гола и 3 асистенции) в Шампионска лига), Нерес и Зиеш.

Целият 33-ти кръг в Холандия бе отменен, за да може Аякс да бъде максимално отпочинал за срещата. Солидарност от другите клубове, която наистина може да окаже влияние, тъй като тимът не е имал двубой от седмица - за последно срещу Витес миналия вторник (4:2). Тотнъм пък игра в събота, като загуби от Уест Хем у дома (0:1 - първо поражение на новия стадион).

Ювентус - Аякс

източник: Gulliver/GettyImages

Статистически Аякс може да се похвали с девет полуфинала в Шампионската лига (КЕШ). Тимът играе последния си такъв сблъсък през 1996/1997 г., когато е победен от Ювентус. Тимът е носител на 4 Купи на Европа (1971, 1972, 1973, 1995 г.).

Тотнъм пък преследва своя първия финал в турнира. Така "шпорите" биха се превърнали в 40-ия отбор с подобно постижение, както и осмият английски. 

Ман Сити - Тотнъм

източник: Gulliver/GettyImages

В местните си първенства двата състава гонят високи цели. Аякс е в луда надпревара с ПСВ Айндохвен за 34-ата си титла в Ередивизи (равен брой точки дв кръга преди края).

Също два рунда преди финала на сезона във Висшата лига Тотнъм е трети, но само на две точки зад 4-ия Челси и 4 пред 5-ия Арсенал. "Шпорите" определено ще искат да останат в зона "Шампионска лига".  

Грьонинген - Аякс 0:1, Ередивизие, 31-и кръг

източник: БГНЕС

Двубоят е в ефира на Max Sport 3, тази вечер от 22.00 ч.

Предстои един от най-големите мачове за сезона - Тотнъм срещу Аякс в среща на два офанзивни, модерни, енергични, кипящи от футбол отбора.