Спортинг Лисабон победи Тотнъм с 2:0 след головете на Паулиньо и Артур Гомес, дошли съответно в 90-тата и в 93-тата минута. По този начин португалците застават начело на група D с актив от 6 точки и нито един допуснат гол, докато "шпорите" временно остават на втора позиция с 3 точки.

15 снимки

В 7-та минута дойде първата по-опасна атака в мача и тя беше за домакините. Хубава контраатака на Спортинг, която завърши с удар на Педро Гонсалвеш, но Юго Лорис успя да избие топката в корнер. В 25-тата минута Иван Перишич центрира отляво на главата на Ричарлисон, който се пребори във въздуха, но ударът беше слаб и Адан улови топката без проблеми. Секунди по-късно Спортинг организира хубава атака чрез Тринкао, който от центъра проби сам, накрая реши да стреля, но топката мина покрай вратата.
 
В 42-рата минута Хари Кейн подаде на Ришарлисон, който успя да отбележи, но попадението бе отменено поради засада. В добавеното време Едуардс проби в наказателното поле изключително лесно, размени подаване с Тринкао, за да излезне на стрелкова позиция, но Лорис отново спаси "шпорите", избивайки в корнер. С тази ситуация завърши и първото полувреме.
 
Второто полувреме започна с интересна ситуация в 48-та минута, в която Кейн центрира за Емерсон Роял, който успя да засече топката, но Адан беше на позиция и улови. Минута след това, отново десният бек на Тотнъм беше намерен, но отново вратарят на домакините разочарова "шпорите" с хубаво спасяване. В 53-тата минута възможност се откри и пред Хари Кейн, но неговият изстрел също беше отразен. Четири минути по-късно имаше нов шанс за Ришарлисон, който не уцели вратата.
 
В 67-та минута Педро Поро отправи удар, който без затруднение бе отразен от Лорис. Кулушевски центрира добре в 76-тата минута за Ричарлисон, който от трудна позиция не успя да намери целта. В 90-тата минута Спортинг беше много близо до това да вземе победата. Педро Поро направи хубав финт и стреля от границата на наказателното поле, но Лорис спаси впечатляващо. От последвалия корнер обаче домакините успяха да се разпишат. Паулиньо, току-що влезнал като резерва, успя да засече центрирането от корнер на Поро и не остави шансове този път на Лорис.
 
В третата минута на добавеното време Артур Гомес  премина през Емерсон много лесно и завърши покрай френския страж, за да гарантира трите точки за Спортинг Лисабон.
 
 
 
 
Ето и съставите на двата отбора:
 
Спортинг Лисабон: 1. Антонио Адан, 2. Реиш де Лима, 4. Себастиан Коатес, 25. Гонсало Инасио, 24. Педро Поро, 5. Хидемаса Морита, 15. Мануел Угарте, 11. Нуно Сантош, 17. Тринкао, 10. Маркъс Едуардс, 28. Педро Гонсалвеш
 
Тотнъм: 1. Юго Лорис, 15. Ерик Дайър, 17. Кристиан Ромеро, 33. Бен Дейвис, 30. Родриго Бентанкур, 5. Емил Хойберг, 12. Емерсон Роял, 14. Иван Перишич, 9. Ришарлисон, 7. Хюн Мин Сон, 10. Хари Кейн