Старши треньорът на Наполи - Лучано Спалети, остана изключително ядосан и разочарован след отпадането от Шампионската лига. Партенопеите стигнаха само до 1:1 на своя „Диего Армандо Марадона“, а преди седмица загубиха с 0:1.

Спалети обаче имаше обяснение за отпадането, като заяви, че отборът му е трябвало да получи дузпа преди почивката за нарушение на Рафаел Леао срещу Ървинг Лозано. Италианецът повтори и, че голямата цел пред тима е титлата в Серия А.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

„Поздравявам Милан. Ние също направихме много силна кампания в Шампионската лига. Днес си платихме за липсата на опит. Съперникът пропусна дузпа, но тя можеше да бъде избегната. Същото важи и за гола на Милан. Той падна при единственото опасно влизане в наказателното ни поле. Иначе играхме достатъчно балансирано и изцяло контролирахме топката“, заяви Спалети.

„Имаше очевидна дузпа срещу Лосано. Той си усука глезена, видя се на повторенията. Ритнаха го в крака и не разбирам как съдията не видя какво се случи. Това не е контакт, а удар. И после хората казват, че постоянно се оплакваме…“, не скри недоволството си треньорът на Наполи.

БГНЕС
26 снимки

Съдия на мача в Неапол беше полякът Шимон Марчиняк, който свири и финала на Световното първенство в Катар преди няколко месеца.

„Кварацхелия? Той има невероятни качества. Както и други, и той малко се задъхва вече в края на сезона. Видяхме, че някои играчи са изморени или ненапълно възстановени. Той ще ни помогне още с качествата си за голямата цел, която преследваме (б. р. - шампионската титла в Италия). Имаме нужда от това", добави Спалети.

„Какво ни липсваше? Вече ви казах. Може би малко сме извън форма. Осимен се бори до края, но той тренира едва от три дни. А и преди такива мачове тренировките не са с голяма интензивност. Загубата в първенството от Милан (б. р. - с 0:4) не ни смути, не. Но паузата в първенството - да, защото трима играчи се върнаха с контузии, а други бяха много уморени. Това не е извинение. По време на тези два мача направихме добри неща и ми достави удоволствие да видя как целият стадион се бори с отбора тази вечер“, завърши Спалети.