Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е възхитен от тима заради остигането на полуфиналите във ФА Къп и сподели, че очаква с нетърпение съблъсъкът с Челси следващия месец на "Уембли". 

"Червените дяволи" ще играят с лондончани за място на финала и това ще е шести път, когато Солскяер се изправя срещу "сините", след като пое юздите от Жозе Моуриньо през декември 2018 година.

Арсенал и Манчестър Сити ще се срещнат в другия полуфинал през уикенда на 18 и 19 юли, след като се оправиха съответно с Шефилд Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед.

„Радваме се, че сме на полуфиналите и ще играем срещу отбор, който сме срещали толкова много пъти. Това е мач, който очакваме с нетърпение“, сподели норвежецът.

Юнайтед може да удължи непобедената си серия до 15 мача, ако победи Брайтън във вторник вечерта, но Солскяер предупреди, че не очаква лесни мачове до края на сезона. 

„Играчите работят много усилено и искат да постигнем максимално добри резултати, както и аз, като се опитваме да реализираме нашите идеи".

Относно шансовете на Юнайтед да се класира за Шампионската лига, Солскяер добави: 

„Смятам, че всяка година в Шампионската лига е чудесно изживяване, тъй като играчите израстват. Ние се стремим да печелим трофеи и трябва да се съсредоточим върху една мач в даден момент. Има толкова много отбори, които искат това  място, така че не можем да разсейваме и да мислим мач за мач", сподели още Солскяер.