Временният наставник на Реал Мадрид Сантиаго Солари сподели пред медиите очакванията си за двубоя с Виктория Пилзен от четвъртия кръг на групите в Шампионската лига.

Той се завръща в турнира като треньор, след като е печелил купата като футболист на "белите" през 2002 г. 

"Шампионска лига винаги е бил един прекрасен турнир. Винаги тясно свързан с историята на клуба. Реал и Шампионска лига - това са две неразделни понятия. Когато чуем химна, потръпваме и се вълнуваме много. Прекрасно е да се завърна в състезанието. Това е третият ми мач начело на отбора и съм много доволен, че го поех. Наслаждавах се много в тази надпревара като футболист", каза Солари.

"Проблемите никога не са предизвикани само от една причина. Изиграхме два добри двубоя, които трябваше да спечелим. Не се печелят мачове без добри неща в тях. Бяха сложни срещи. Срещу Виктория трябва да направим всичко възможно, за да стигнем до успеха в един турнир, който е сроден с нашата история", добави той.

"Все още не съм решил кой ще бъде на вратата. Гледам изцяло върху утрешния двубой. Радвам се, че съм на тази позиция - дали за два дни или една седмица. За мен е все едно. Винаги гледаме с желание един играч, който е във форма. Винисиуис е много млад състезател, има неща, които все още трябва да учи. Той е много свеж младеж. Неговият футбол носи радост. Има бъдеще пред себе си. Наша отговорност е да играе, когато трябва. Трябва обаче и да го пазим много. Той е млад и заслужава нашето внимание, за да израсне", каза още аржентинецът.

"Не искам да правя оценки и да казвам какво се промени. Направихме доста хубави неща. Има неща, които наистина се подобриха и това е, че играем по-добре", завърши Солари.

Реал Мадрид е втори с 6 т. в своята група. Лидер е Рома също с 6 пункта, но с по-добри голови показатели. Трети е ЦСКА Москва с 4 т., докато Виктория Пилзен е последен с 1 т.

"Белите" са актуалният носител на трофея, след като в края на май тази година надделяха над Ливърпул (3:1) във финала в Киев. Това бе 13-та Купа на Европа за мадридския гранд.