Реал загуби всичко, което можеше да загуби този сезон в рамките само на шест дни, при това в Мадрид. С три поражения на "Сантиаго Бернабеу" за Купата на Краля, Примера дивисион и Шампионска лига, клубът обезсмисли участието си до края на сезона. 

След провала срещу Аякс в Шампионската лига, мнозина се запитаха дали Сантиаго Солари е човекът, който трябва да продължи да води "белите" с оглед на поредицата звучни шамари. Самият аржентинец обаче твърди, че няма да се предаде до последно и не мисли за оставка. 

"Не съм дошъл тук, за да се предавам. Това не е в моите ценности и в ценностите на клуба. Не мисля за такива неща. Не е моя работа да си поставям оценки, има си хора за това", лаконичен беше Солари след мача и му направи анализ. 

"Много е болезнено, особено за нашите фенове, които застанаха зад нас и в трите мача в тази тежка седмица. Ние направихме всичко по силите си, но не успяхме да постигнем целите си. Това е един много сложен момент за нас."

"Много е тъжно за всички тези момчета, защото те са три пъти поред европейски шампиони и сега са много тъжни. Но провалът днес само показва колко трудно са постигнати тези успехи и колко са ценни. Да, сезонът ни е труден, но ние сме отбор с характер и трябва да го покажем. В лесните моменти е лесно, всеки яхва вълната. Сега обаче трябва да покажем от какво сме направени", заяви Солари. 

Един от крайъгълните камъни на провала беше лековатото решение на Серхио Рамос да си изкара умишлен жълт картон в Амстердам при 2:1 за тима му, явно мислейки си, че вече всичко е решено. Освен допълнително наказание за играча, това доведе и до пълен провал на защитата на Реал срещу Аякс. 

"Не искам да говоря лошо за другите момчета в отбраната, не искам и така да звучи. Но на нас много ни липсваше Серхио Рамос. Все пак той е капитан и лидер на този отбор. Но решенията са си решения и треньорът трябва да ги вземе. Безпредметно е да коментираме какво би било, ако се е случило еди-какво си", заяви още Солари.