Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола потвърди, че утре Кевин Де Бройне и част от младите играчи ще вземат участие в утрешното гостуване на РБ (Лайпциг) в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. 

“Кевин имаше COVID-19, което бе връщане назад за него, след като точно подобряваше формата си. Когато хората хванат коронавирус, след това се чувстват изтощени известно време. Утре той ще започне мача и ще видим колко минути ще може да изиграе”, заяви Гуардиола.

След това каталунецът потвърди, че двама от младоците на тима Коул Палмър и Джеймс Макати вероятно ще вземат участие в мача.

“Те са на по 18-19 години и имат всичко. Фантастични млади играчи и трябва да свикнат, но потенциалът е на лице. Разбира се, всички, които ще играят утре, искат да спечелят. Най-важен е първият отбор и за тях е важно да видят какво е да си в него. Дано утре някои от тях могат да играят. В европейските турнири имаме пет смени, а не като в първенството, където са само три, така че се надяваме да можем да ги използваме. Те ще останат тук този сезон и няма да ходят никъде през зимата”, обясни каталунският мениджър.

Той коментира това, че срещата ще се играе пред празни трибуни, тъй като Германия отново затяга мерките против COVID-19 поради увеличаващите се случаи.

“В Германия положението не е добро. Властите са взели това решение и всички трябва да внимаваме. Ситуацията все още е опасна и това ме притеснява. Трябва да свикнем, че тази ситуация няма да бъде решена. Както каза премиерът, да носим маски, да спазваме социална дистанция и да бъдем внимателни”, завърши Гуардиола.