Tреньорът на Лацио Симоне Индзаги заяви, че сериозните грешки в защита са натежали при домакинската загуба от Байерн с 1:4 в първия осминафинал на Шампионската лига.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Италианците се нуждаеха от перфектно представяне срещу световния и европейски клубен първенец, но вместо това подариха три от четирите попадения във вратата си на съперника, включително и първия гол в деветата минута на срещата след сгрешен пас назад на Матео Музакио.

"Казах на момчетата, че трябва да покажем нашата игра, но за нещастие напрежението си каза думата. Бяхме нервни срещу световните шампиони и на практика сами си вкарахме три от четирите им гола. Не можеш да си позволиш подобно нещо срещу отбор като Байерн. Нямахме и късмет в някои ситуации. Ако бяхме получили дузпа и бяхме изравнили резултата за1:1, това сигурно щеше да промени нещата. Сега само можем да се поучим от този опит и да се опитаме да го използваме, за да растем и да станем по-силни в бъдеще", каза Индзаги.

"Нормално е да има разочарование в съблекалнята, но за нас е постижение, че сме в тази фаза на турнира. В мачовете на такова ниво трябва да бъдеш на 100 процента, да правиш всичко правилно и да се надяваш съперникът ти да не е най-доброто си ниво. Бяхме наясно срещу какво се изправяме. Започнахме добре преди грешката за първия гол. След това можеше да получим дузпа. Имахме и своите положения. Не казвам, че Байерн не е заслужавал победата, но с тези наши грешки положението ни се утежни значително. Имахме и доста неточности в атака. Да, вкарахме гол, стигнахме и до други положения, но имаше и достатъчно ситуации, които трябваше да развием по-добре", каза още наставникът на римляните.
Реваншът, който изглежда протоколен, е на 17 март.

"Сега се концентрираме върху мачовете от Серие А. Има достатъчно време до двубоя в Мюнхен, в който се надявам да играем с по-малко напрежение и по-спокойно", каза Индзаги.