Старши треньорът на Интер – Симоне Индзаги, слодели след загубения финал в Шампионска лига от Манчестър Сити, че е горд с отбора си. Той определи играта на тима като страхотна, но отдаде значимото и на „гражданите“, за които това е първи трофей от Турнира на богатите.

„Имахме страхотен мач и трябва да се гордеем с това. Не трябва да мислим какво ще стане, ако заслужаваме повече. Прегърнах моите играчи един по един, тъй като те бяха невероятни, точно като нашите фенове и заслужаваха различен резултат”.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

„През последните 25 минути усещането беше, че топката не искаше да влезе. Случва се, за съжаление, се случи във финала на Шампионската лига. Ударихме гредата, имаше изчистване от голлинията, удар, който попадна в съотборник, всичко се случи. Играхме срещу Манчестър Сити със собствените си сили и го направихме много, много добре”.

„С този дух, организация и решителност мисля, че ще се върнем тук отново в бъдеще и ще покажем, че Интер заслужава Шампионската лига”.

“Рядко говоря веднага след мач, тъй като обичам да чакам 24-48 часа, но днес им казах, че трябва да се гордеят с това, което са постигнали. Те показаха на целия свят колко добре се изправиха срещу Манчестър Сити, отбор, за който всички знаят, че има толкова много качество. Заслужавахме повече, но сваляме шапките си на Манчестър Сити, знаем колко много са работили, за да стигнат до този момент през последните години.”