Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне за пореден път обясни защо не е поздравил Юрген Клоп след мача с Ливърпул на "Уанда Метрополитано".

"Обясних го веднага след мача, но ще повторя. Не поздравявам след края на мачовете, защото емоциите на треньорите са различни. В Англия това може да се разбира като джентълменство, но не го споделям, защото не обичам фалшивостта и следвам собствените си чувства. Не познавам Клоп лично. Голям треньор е, оценявам работата, която е свършил навсякъде. Обикновено не коментирам другите отбори, защото има правила, които трябва да се спазват", каза аржентинецът на пресконференцията преди реванша с Ливърпул.

Чоло обърна внимание и на ситуацията в групата преди последните три мача.

"Всеки отбор трябва да играе по възможно най-добрия начин в оставащите три срещи, защото те са еднакво важни. Футболът е много интересен и опасен, защото който днес е първи може да завърши на трето място или да се класира още сега", смята треньорът.

Аржентинският наставник се спря и на израстването на Родриго Де Пол и приликите му с Хуан Себастиан Верон. "Много израсна след опита си във Валенсия. В Удинезе също , а в националния отбор показа брилянтно подобряване на играта си. В Атлетико имаме нужда от играча, който познаваме от националния отбор на Аржентина. Преди дни изигра фантастичен мач. Имах късмета да играя с Верон и той също притежаваше такава визия за играта и такава прецизност. Родриго иска да се подобрява постоянно и това е нещото, което най-много харесвам в него".

"Лемар, Йоренте, Савич и Гризман няма да са с нас, но ще дадем максимума си, бъдете сигурни", завърши Симеоне.