Лацио победи Рома с класическото 3:0 в мач от 26-ия кръг на Серия А. Головете за успеха реализираха Кайседо, Имобиле и Каталди.

В 12-ата минута на двубоя Лацио откри резултата, след като Кайседо се разписа като се възползва от грешка в отбраната на Рома и прониза Олсен. "Вълците" имаха проблеми с придвижването между отделните зони изградени от играчите на Лацио.

Джеко опита да матира Стракоша с опасен удар в 24-ата минута, но вратарят спаси с вещина. Двата тима се оттеглиха на почивка при аванс на "лациалите" с едно попадение.

С много добре насочен шут на Флоренци Рома се опита да стигне до изравняването, но 67-ата минута отново Стракоша се справи с вещина.

В 71-ата минута Фасио наруши правилата срещу Кореа и съдията отсъди дузпа, която беше реализирана от Чиро Имобиле, вратарят Олсен усети ъгъла, но не спря топката преди тя да влезе в мрежата.

Лацио продължи да тормози градския си съперник и стигна до 3-ти гол във вратата на Олсен. В 87-ата минута на мача Каталди се разписа с удар извън границите на наказателното поле, а Олсен се провали в опита си да избие топката. 

В добавеното време на срещата Александър Коларов остави съотборниците си в намален състав.

Лацио записа победа с 3:0 в римското дерби и се приближи на само 3 точки от Рома, като има актив от 41 точки, но с мач по-малко от съперника, заемайки 6-ото място.