Говорейки на живо в Instagram с Кристиан Виери, бившият нападател Андрий Шевченко си спомни за своите футболни времена.

За преминаването в Челси:

„Не искам да гледам назад. Имах труден опит в английския клуб, но не винаги всичко е добре във футбола. Милан беше най-добрият отбор в кариерата ми и е клубът в моето сърце. Истинските мъже не се връщат назад, а гледат само напред”, отбеляза Шева.

За съотборниците си при „росонерите”: Имах невероятно големия късмет да играя с невероятни съотборници. Кака е най-великият”, допълни украинецът.

За финала в Истанбул през 2005-а в Шампионската лига срещу Ливърпул: „Не мога да гледам все още парада на Йежи Дудек по време на моята дузпа. Когато ми излезе на телефона, винаги прехвърлям на следващото видео. Няма такива думи, които да опишат това разочарование. Трябваше да продължим просто напред”, спомни си селекционерът на Унгария.

За Ернан Кресо и Кака: Ернан беше луда класа. Той е нападател, с който всеки един човек на Земята може да играе и да се адаптира лесно. За Кака… той наистина ме впечатляваше. Играта му е такава, че всичко в нея е перфектно, времево, движения… Работи фамозно с топката, спира я, гледа движението на атакуващите играчи. Не е нужно да се адаптира”, присети се отново Шева.

За Милан: „Клубът ми помогна много. Бях в най-добрия отбор, който събра изключителни играчи”, отговори на въпросите на Бобо Виери Андрий Шевченко.