Отпадането на Барселона от Шампионската лига дойде като много сериозен удар за старши треньора Шави Ернандес, но сега той иска отборът му да се съсредоточи върху остатъка от сезона. 

Следващото препятствие за „каталунците“ е пътуване до „Местая“, където ще се изправи срещу Валенсия в Ла Лига, а Шави заяви, че иска той и играчите му да гледат само напред и да се съсредоточат върху турнирите, в които Барселона остава да се бори.

Guilliver/GettyImages
42 снимки

„Казах на играчите да променят мисленото си. Шампионската лига беше серия от злополуки. Трябва да обърнем страницата и да мислим за Ла Лига. Все още съм позитивно настроен. ШЛ е огромно разочарование, но има други турнири, за които да се борим“, каза Шави.  

„Валенсия е голям отбор и ние трябва да покажем нашия характер. Това е тест за това как ще реагираме. Напомних на играчите, че сме в добра форма в Ла Лига и трябва да се концентрираме  върху това, което направихме в големите мачове“, каза бившият полузащитник по отношение на мача с „прилепите".

БГНЕС
20 снимки

В медиите пък вече започнаха да спекулират относно позицията на Шави в Барселона, въпреки че той настоява, че поддържа добри отношения с президента Жоан Лапорта.

„Говорим много, пътуваме заедно за всеки мач. Вътрешната диагноза е ясна... Случиха се неща, които не винаги зависеха от нас. Приятели сме и има доверие между нас въпреки случилото се в Шампионската лига. Много съм щастлив с него“.

Въпреки всичко Шави е обнадежден за остатъка от сезона и вярва, че все пак той може да се окаже успешен.

„Все още може да имаме страхотен сезон. Няма да спрем да работим. Уверен съм, но не е това, което очаквахме досега. Искаме да спечелим титли. Загубихме, но се надяваме резултатите да дойдат до края на сезона. Ако не дойдат, ще дойде нов треньор. Не можем да се отклоним от плана си. Трябва да продължим да вярваме“, заяви още наставникът на Барселона.