Тотнъм се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път от сезон 2010/2011 г. насам. Тимът победи на два пъти германския Борусия Дортмунд в 1/8-финалите на надпреварата (3:0, 1:0), с което продължи напред в турнира.

В последните три кръга във Висшата лига тимът забави ритъм – две загуби и един хикс, с които лондончани сякаш сдадоха борбата за титлата с Манчестър Сити и Ливърпул. За тима на Маурисио Почетино остана битката за опазване на третото място и възможно най-далечно достигане в Турнира на богатите.

Тонтъм сякаш няма сили и за двете надпревари, но ако вложи всичките си усилия в едната, може да стигне далеч. В момента Шампионската лига за "шпорите" е като оазис, в който те могат да проявят своя потенциал в най-пълна степен.
 
Тотнъм също така ще опита да опази мястото си в Шампионска лига и догодина. Ако все пак тимът загуби третото място в борбата с устремения Манчестър Юнайтед, "шпортие" ще трябва да се задържат в Топ 4 и да се надяват някои измежду Арсенал и Челси (ако например не завършат в Топ 4) да не вземе Лига Европа - нещо, което автоматично ще ги класира в Шампионска лига и ще забрани на 4-ия да играе в най-комерсиалната надпревара.
 
Пътят за Тотнъм обаче е ясно и вече начертан - през миналия сезон Рома стигна до 1/2-финалите, като без малко да се класира на финал. Благоприятен жребий и малко късмет ще може да изпрати лондончани далеч-далеч в историята, която бъдещите поколения ще слушат.