Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос ще се измъкне без ново допълнително наказание, след като Дисциплинарната комисия към УЕФА няма да образува разследване срещу защитника.

Директорът на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо потвърди, че поведението на Рамос няма да бъде разглеждано от Дисциплинарната комисия и капитанът на „белия балет“ ще може да играе в първия полуфинален мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен.

В Реал Мадрид не очакват да има санкция за Рамос, тъй като дисциплинарният правилник на УЕФА и регламента за Шампионската лига са много неуточнени относно това дали даден футболист, който е наказан, има достъп до тунела и съблекалнята или не. В правилника е записано, че футболист, който е наказан, не може да бъде на „нивото на терена“.

Рамос, който бе предупреден от делегата Карлос Мехия Давила, никога не е стъпвал на тревата и остана в пределите на тунела. Така УЕФА, след като получи доклада на германския делегат Райнер Кох, реши да не отваря разследване срещу капитана на Реал Мадрид.

Рамос бил предупреден да не слиза в тунела

Серхио Рамос попаднал в доклада на делегата на УЕФА