Серхио Рамос попаднал в доклада на делегата на УЕФА

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос почти сигурно ще изгори за първия полуфинален мач на „белия балет“ в Шампионската лига след сериозната си изцепка, която направи на четвъртфиналния мач реванш срещу Ювентус на „Сантиаго Бернабеу“.

Рамос бе наказан за двубоя срещу „бианконерите“ и изгледа по-голямата част от мача от трибуните на стадион.

В заключителните секунди на срещата, при ситуацията дълбоко в добавеното време на мача, когато Майкъл Оливър свири спорната дузпа за „белия балет“, Рамос се озова в тунела и дори влезе в остър диалог със старши треньора на Ювентус Масимилиано Алегри. Двамата бурно спореха относно отсъдената дузпа в полза на испанския отбор.

Радио „Cadena COPE“ твърди, че делегатът на на УЕФА е отбелязал в своя доклад за мача, че Рамос се е намирал в тунела, въпреки че това му е забранено. Това представлява нарушение на точка 15 от правилника на УЕФА.

Серхио Рамос няма право да се намира там. Сега капитанът на Реал Мадрид го грози наказание от един мач.

Аналогична бе ситуацията с Чаби Алонсо през 2014 година, когато той бе санкциониран за една среща заради подобен инцидент.

По версията на Рамос, той тръгнал към съблекалнята заради нерви и напрежение от мача. Никой не го е спрял по пътя към тунела и не го е предупредил, че не трябва да се намира.

Очакванията са Реал Мадрид да обжалва евентуалното наказание на Рамос, но е малко вероятно тя да бъде уважена.

Серхио Рамос пропуска първия полуфинален мач от ШЛ?

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Серхио Рамос Реал Мадрид Шампионска лига

Шампионска лига