Треньорът на Ювентус Маурицио Сари заяви, че неговият фаворит за спечелване на Шампионска лига е отборът на Манчестър Сити. Според италианския наставник „гражданите" ще насочат вниманието си към най-престижния европейски клубен турнир, след като изостават с 14 точки от лидера Ливърпул в борбата за Висшата лига в Англия.

„В съзнанието ми изниква Манчестър Сити като фаворит за спечелване на турнира. Впечатлението, което създадоха у мен е това, което ме убеди, а и може би ще се фокусират повече върху Шампионска лига, отколкото върху Висшата лига през този сезон", заяви Сари.

Ювентус не може да срещне шампиона на Англия в следващия кръг, тъй като и двата тима спечелиха своите групи, но „бианконерите" могат да се изправят срещу друг английски съперник - Тотнъм на Жозе Моуриньо. Сари сподели, че ще бъде радостен да види отново португалеца и похвали треньорските му умения.

„Късметлия съм, че го познавам лично. Имам огромно уважение към него, разбира се. Той е на невероятно ниво. Мога само да кажа, че той е малко по-различен от това, което изглежда. Когато го опознаеш, той е коренно различен човек. Щастлив съм, че го познавам и ще съм радостен, ако се срещнем в турнира", заяви Сари. /БГНЕС