Старши треньорът на Лацио - Маурицио Сари, остана щастлив след драматичното равенство от 1:1 в домакинството на Атлетико Мадрид в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига. „Орлите“ стигнаха до точката по инфарктен начин с гол на вратаря си Иван Проведел в добавеното време на двубоя.

Наставникът обаче е убеден, че това е била заслужена награда за усилията на отбора му в мача.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

„Накрая намерихме решение. Да изоставаме на полувремето, с оглед на показаното от двата отбора, не бе честно. Това можеше да ни накара да се почувстваме като жертви на лошия късмет и да се предадем. Не го направихме и получихме заслужена награда. Тази точка може да е много важна, защото е срещу фаворита в групата“, смята Сари.

Лацио имаше доста тежка програма напоследък, като в последните си три мача се изправи последователно срещу Наполи, Ювентус и Атлетико Мадрид, записвайки победа, загуба и равен.

„Хората казват, че сме в криза, но в последните ни три мача играхме с Наполи, Ювентус и Атлетико, като взехме победа, загуба и равенство. Смятам, че играхме като равни срещу три от най-добрите отбори в Европа. По-скоро съм недоволен от първите ни два мача през сезона. Атлетико Мадрид е много силен на контраатака, така че имаше опасност да ни накажат, но ние не им дадохме никакви възможности, ако не броим последните 20 минути, когато се хвърлихме да търсим изравняването. Смятам, че и статистиката е изцяло в наша полза“, допълни бившият наставник на Наполи, Челси и Ювентус.