Отборът до Лацио записа равенство 1:1 срещу Атлетико Мадрид в домакинството си от Група Е на Шампионска лига. Италианският тим стигна до точката по изключително драматичен начин, като в самия край на мача вратаря Иван Проведел се разписа.


Gulliver/GettyImages
20 снимки

В 12-ата минута дойде първият по-добър шанс за Лацио и то с далечен изстрел на Дайчи Камада, който бе отразен от Ян Облак.

Седем минути по-късно Антоан Гризман много добре размина Патрик и навлезе в наказателното поле на домакините, но в последния момент се замота и пропусна страхотна възможност.

В 25-ата минута Дзакани стреля от пряк свободен удар, но стражът на мадричани показа, че внимава.

Три минути по късно се отвори добра възможност пред Луис Алберто. Той стреля от границата на наказателното поле на Атлетико Мадрид от въздуха, но неточно в аут. 

В 29-ата минута "дюшекчиите" поведоха. Науел Молина подаде към Пабло Бариос, който отправи удар от разстояние, топката рикошира в крака на Дайчи Камада, излъга вратаря Иван Проведел и влетя в мрежата му.

Аксел Витсел се опита да изненада Иван Проведел в 50-ата минута с далечен удар, но вратарят на Лацио внимаваше и спаси.

Чиро Имобиле направи огромен пропуск в 55-ата минута. Ян Облак допусна груба грешка и изчисти една топка, която бе пресечена от Фелипе Андерсон, който с глава я поднесе на Чиро Имобиле в наказателното поле на Атлетико. Но голмайсторът на "бианкочелестите" не успя да вкара, а ударът му бе отразен от Облак.

Алваро Мората отново създаде напрежение в наказателното поле на Лацио в 66-ата минута. След негов удар топката рикошира в Романьоли и срещна левия страничен стълб на вратата на Иван Проведел. 

Иван Проведел направи страхотно спасяване в 71-ата минута. Маркос Йоренте комбинира със Самуел Лино, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Лацио, но Проведел се хвърли в краката му и направи превъзходно спасяване. 

Италианският тим стигна до равенството дълбоко в добавеното време. Луис Алберто центрира в наказателното поле на Атлетико Мадрид, където стражът на Лацио се бе включил. Именно Иван Проведел засече топката и я прати във вратата с глава.