Старши треньорът на Наполи Руди Гарсия е доволен от успешния старт на отбора в Шампионската лига, но не скри и притеснението си от направените пропуски пред вратата на сърпеника при успеха с 2:1 над Брага като гост.

"Винаги е трудно да спечелиш гостуване в Шампионската лига, така че съм доволен. Вкарахме гол и половина, защото второто ни попадение дойде след техен автогол. Но ние тренираме подобни центрирания от статични положения, защото знаем, че пред вратата всичко може да се случи, както стана в този мач и това проработи", каза Гарсия. 

"Манталитетът и духът на отбора беше добър, но за нещастие не успяхме да затворим по-рано мача, защото пропуснахме доста положения да вкараме този втори гол. Ако беше станало по-рано, със сигурност напрежението щеше да спадне и да се представим още по-силно", допълни той.

Наставникът на португалците Артур Жорже пък смята, че равенството е било по-справедлив резултат.

"Мачът беше равностоен. През първото полувреме имаше моменти, в които Наполи ни превъзхождаше, но в началото на втората част ние взехме инициативата. Вторият гол, обаче, прекъсна устрема ни. Все пак смятам, че с оглед на показаното, равенството щеше да бъде по-справелнив резултат", каза Жорже.

"Трябва да работим, за да намалим грешките. Малките детайли решиха този мач. Като цяло съм доволен от показаното от моя отбор, но искахме и смятам, че заслужавахме повече. Мисля, че се представихме достойно", добави той.  

 

БТА / Автор: Димитър Вельов