Наполи надви Брага при гостуването си в Португалия на старта на Шампионска лига. Двубоят от Група С завърши при резултат 2:1 в полза на италианския шампион. В другата среща от групата Реал Мадрид надви Унион Берлин с 1:0.


Още в 10-ата минута Виктор Осимен бе близо до това да открие, само страхотната намеса на Матеуш Магаляеш го лиши от попадение. 

Десет минути след това Алваро Джало от състава на домакините стреля от пряк свободен удар, а топката прелетя на сантиметри от левия страничен стълб.

Виктор Осимен отново погледна към вратата на Брага в 26-ата минута, когато пък напречната греда го спря.

В 34-ата минута футболистите на Наполи имаха сериозни претенции за дузпа, след като Осимен бе съобрен в наказателното на португалците. Сердар Гьозюбюк спря играта, за да прегледа положението на ВАР монитора край тъчлинията, но дузпа нямаше.

В добавеното време на първата част Джовани ди Лоренцо стигна до отбита топка и отправи красив изстрел в горния десен ъгъл, който дори рикошира от гредата - никакъв шанс за стража на Брага.

В 57-ата минута Виктор Осимен реши да пробва с далечен изстрел, а топката мина опасно близо до вратата на домакините.

В 73-ата минут Пьотр Желински получи центриране в наказателното поле и опита да шутира, но не нацели добре топката.

Брага се върна в мача през 84-ата мнута, когато Брума се извиси над всички, за да засече центриране на Родриго Саласар и да прати топката в мрежата зад Алекс Мерет - 1:1.

Равенството се задържа кратко, като четири минути след това се стигна до нещастен автогол. Сику Ниакате опита да изчисти топка след ценриране, но вместо това я прави в собствената си врата.

Дълбоко в добавеното време Брага имаше своите възможности за ново изравнително попадения, но първо Али Мусрати не успя да нанесе точен изстрел, а след това Пици нацели левия страничен стълб, след като вече бе преодолял стража на Наполи.