Бившата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо още не е преглътнал решението на УЕФА да награди Лука Модрич като най-добрия футболист за миналогодишното участие в Шампионската лига. Според португалския ас на Ювентус всичко е постановка, умело режисирана от президента на „белия балет” Флорентино Перес.

След безпрецедентния си трети пореден триумф в турнира на големите Реал логично обра всички индивидуални призове. Роналдо грабна наградата за най-добър нападател, а Модрич преди това бе отличен като халф №1. Отсъствието на 33-годишния португалец от церемонията в Монако предизвика смут, а скоро и причината стана ясна, след като не той взе отличието за най-добър играч в ШЛ за сезон 2017/2018.

Според „Тутоспорт” Роналдо е щял да уважи събитието, но в крайна сметка отменил частния си полет, след като научил как действа Перес зад кулисите. Изданието твърди, че строителният магнат оказал сериозен натиск върху УЕФА да присъди приза за №1 на Лука Модрич вместо на CR7.

Президентът на европейската футболна централа Александър Чеферин се постара да убеди, че случаят съвсем не е такъв. „Защо Роналдо не дойде! Само той си знае, питайте него. Очаквахме го, но часове преди началото, Юве ни уведоми, че той няма да присъства”, каза словенецът.

„Ще кажа само това: имаше вот, в който участваха 55-има журналисти и 80 треньора, така че те определиха победителя. Така че резултатът трябва да бъде приет. Продължавам да нямам обяснение за Роналдо. Може би има и други причини за отсъствието му. По-добре е да бъдем оптимисти”, допълни Чеферин.

Още по темата:

Роналдо решил да бойкотира церемонията на УЕФА часове преди началото ѝ

Рамос защити липсата на Роналдо

Лука Модрич възкликна: Каква година!

Агентът на Кристиано призова УЕФА да се засрами