Отборът на Рома посреща тима на Витес в осминафинален мач реванш в Лигата на конференциите. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа и може да го гледате пряко по MAX Sport 4.

„Римските вълци”, които са смятани за основен претендент за трофея в турнира, се наложиха с минималното 1:0 в първия двубой преди седмица, въпреки че през второто полувреме италианският тим остана с човек по-малко на терена.

Рома влиза в двубоя като абсолютен фаворит. Статистиката сочи, че италианците са отстранявали своя противник всеки един път, когато те са побеждавали като гост в първия мач. Това се е случвало цели 13 пъти в елиминационните фази на различните европейски турнири.

През този сезон „вълците” са солиден домакин, което допълнително накланя везните в тяхна полза. В 15-те си мача на „Олимпико” в Серия А, Рома загуби едва три двубоя.

От своя страна, гостите от Витес, вече постигнаха нещо невиждано в тяхната история. За първи път нидерландският тим успява да продължи участието си в европейски клубен турнир през пролетта. Витес е бил отстраняван всеки път, когато е допускал загуба в първия двубой в елиминационната фаза.

Моментната форма също не е в тяхна полза. Тимът на Витес не познава вкуса на победата като гост от средата на януари.