Реал Мадрид се видя принуден да публикува официална позиция във връзка с множеството спекулации на какво се дължи смяната на вратаря Тибо Куртоа на почивката при равенството 2:2 срещу Брюж в Шампионската лига през тази седмица.

Белгийският страж стана обект на множество атаки от феновете по трибуните на „Сантиаго Бернабеу”, след като 2 от трите точни удара на белгийците спряха в мрежата му, а Брюж се оттегли на почивка с аванс от 2:0. На полувремето наставникът Зинедин Зидан извърши две смени, едната от които беше да пусне Алфонс Ареола вместо непрекъснато критикувания Куртоа.

Официалната версия, която се разпространи след срещата, бе, че решението за 27-годишния страж е било породено вследствие на стомашни проблеми. Далеч по-голяма популярност сред фенове и медии обаче придоби гледището, че Куртоа се е сринал под жестокото напрежение и е получил паническа атака.

Затова и от „кралския клуб” счетоха за нужно да се намесят с кратко, но красноречиво изявление:

„Във връзка с определени информации относно нашия футболист Тибо Куртоа, Реал Мадрид иска да заяви следното:

1. Нашият играч никога не е бил диагностициран с предполагаемата паническа атака и по тази причина информацията е абсолютно невярна.

2. Тибо Куртоа беше диагностициран и в момента бива лекуван заради остър гастроентерит, придружен с дехидратация и нарушен електролитен баланс, което го постави в състояние на невъзможност да довърши мача срещу Брюж във вторник.

3. Играчът в момента откликва изключително позитивно на лечението.”