Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа преживя поредна кошмарна вечер с „белия балет”, в която неговият тим едва се добра до реми 2:2 срещу Брюж в Шампионската лига, а самият страж беше заменен на почивката.

На полувремето резултатът беше 2:0 в полза на белгийски тим, който се възползва от две много сериозни грешки в защитата на „кралския клуб”. Тепърва мадридските медии ще разискват дали вратарят е могъл да се намеси по-успешно в двете ситуации и докато за първата от тях е спорно – Еманюел Денис ритна топката в собствения си крак и това се оказа решаващо, то при втората нападателят на Брюж бе загубил равновесие, като все пак успя да прехвърли Куртоа.

БГНЕС
18 снимки

Факт е, че на почивката белгиецът и Начо Фернандес не излязоха на терена, а местата им бяха заети съответно от Алфонс Ареола и Марсело. В „Марка” посочват именно стомашно неразположение като основна причина за смяната под рамката.

Също така обаче е вярно, че публиката на „Сантиаго Бернабеу” започна да освирква вратаря към края на откриващите 45 минути при всеки негов досег до топката. Причината за това бе, че Брюж в това полувреме имаше 3 точни шута, в които реализира 2 гола. От доста време Куртоа търпи упреци от фенове и медии, че представянето му не е на необходимото ниво, като по-рано през септември той запази първа „суха” мрежа от февруари насам.