Реал Мадрид приема Челси в първи 1/4-финален мач от Шампионска лига. Двубоят, който е тази вечер от 22.00 часа на "Сантиаго Бернабеу" и ще бъде ръководен от французина Франсоа Летесие, може да бъде проследен минута по минута на Gong.bg.
 
Двата отбора се срещат в турнира за трета поредна година. През 2021 г. Челси отстрани Реал Мадрид на полуфиналите, а след това триумфира с Купата. Година по-късно грандовете се срещнаха на 1/4-финалната фаза и този път ликуваха мадридчани. Испанският колос спечели в Лондон с 3:1, а реваншът се превърна в драма, която дълго ще се помни. Челси спечели с 3:1, но в продълженията преклони глава пред Бензема и компания. А по-късно Реал спечели и трофея в Шампионската лига. 
 
С интерес се очаква и сблъсъкът на треньорските скамейки, който е определян като учителя срещу ученика. Франк Лампард игра под ръководството на Карло Анчелоти в периода 2009-2011, когато Челси спечели Висшата лига и ФА къп. Като треньори двамата са се изправяли три пъти един срещу друг - Лампард като треньор на Челси, а Анчелоти - на Евъртън, като италианецът има две победи. През 2022 г. английският специалист се озова на кормилото на Евертън, но по-късно бе освободен.  
 
Ключови играчи се завръщат за Челси при гостуването на Реал Мадрид - Рахийм Стърлинг, Мейсън Маунт, Тиаго Силва и Н'Голо Канте, който все още няма мач през този сезон в Шампионска лига.