Преди Реал Мадрид да приеме Челси в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига, Карло Анчелоти говори относно кошмарната кампания на бившия му клуб 2022-23. "Сините" в момента заемат 11-то място във Висшата лига и се отправят към тази среща след загуба с 0:1 от Уулвс, която също беше първият мач на Франк Лампард начело във втория му мениджърски престой в лондонския клуб.

Карло Анчелоти също е свързван със завръщане в Челси, тъй като клубът се стреми да назначи постоянен наследник на Греъм Потър през лятото, но той възнамерява да довърши договора си с Реал до 2024 г. Анчелоти също настоя, че неговият отбор няма да подцени "сините от Лондон", като същевременно отхвърли всяка идея, че неговият опит му дава предимство пред Лампард, за когото вярва, че ще свърши "фантастична" работа.

"Тъжно ми е да ги гледам… Аз съм привърженик на Челси, прекарах две фантастични години там. Имам 20 години повече опит, но това няма да промени това, което ще повлияе на случващото се в играта. Той (Лампард) е фантастичен мениджър, изключителен професионалист и в този случай не мисля, че опитът ще бъде от голяма полза. Истината е, че той пристигна преди седмица и е наясно как могат да протекат тези мачове. Ще се справя добре през времето, в което остане в Челси" сподели Анчелоти.

За един мениджър, за мен като треньор да управлявам този отбор е много лесно. Този ​​отбор е добре подготвен. Защото, ако спечелим Купата, ще сме спечелили всички титли за две години, а има отбори, които не са спечелили това през целия си живот", добави специалистът.

Реал Мадрид ще приеме Челси в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига в сряда, като реваншът е насрочен седмица по-късно на 18 април.