Още не се е теглил жребият за груповата фаза на Шампионската лига, а вече имаме вътрешна информация кой ще спечели турнира. Е, поне ако се доверяваме на анализаторите от Google, Squawka и Opta, както и на техния суперкомпютър, който е сметнал хиляди операции и е дал заключенията си. 

А според машината и експертите, в края на май догодина ще гледаме истинска класика на финала. Тя ще е между най-титулувания отбор в надпреварата Реал Мадрид и германския колос Байерн Мюнхен. И крайната победа ще е за "белите", които ще надделеят с 3:2. 

Тези изчисления се случват на базата на сложен математически модел и в крайна сметка може да се окажат напълно грешни с оглед на реалността. Все пак чисто машинният фактор е ограничен с намесата на експертите, но все още всичко е само прогнози. 

И все пак тези прогнози са изчислили и кои ще са в елиминационната фаза, още преди да е изтеглен жребият за групите. Та на 1/8-финал се очаква да са следните участници: Ливърпул, Манчестър Сити и Челси от Англия, Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид и Валенсия от Испания, Ювентус, Аталанта и Интер от Италия, Байерн и Борусия Дортмунд от Германия, ПСЖ и Лион от Франция, Залцбург от Австрия и Шахтьор от Украйна. 

Според изчисленията, на тази фаза Реал Мадрид ще изхвърли Манчестър Сити с общ резултат 7:5, Барселона ще отстрани Интер с общо 3:1, Ливърпул мъчно ще елиминира Залцбург с 4:3, Байерн ще се справи с Атлетико Мадрид след общо 3:1, ПСЖ ще се наложи над Шахтьор трудно с общото 3:2, Борусия Дортмунд ще отпадне от Челси след 1:2, Ювентус ще изхвърли Валенсия с 3:2, а накрая Лион ще надделее над Аталанта с повече голове на чужд терен и 2:2. 

Така стигаме до четвъртфиналите, на които Барселона ще си отмъсти на Ливърпул с общ резултат 2:0, Реал Мадрид ще се наложи над Челси с общо 4:2, Байерн ще спре амбициите на ПСЖ с 3:2, а Ювентус ще сломи Лион с общ резултат 2:1. 

Стигаме и до полуфиналите, в които ще има Ел Класико и в тях Реал ще разбие Барселона с 5:2, а Байерн няма да се затрудни от Ювентус и ще го изхвърли с общ резултат 3:0. И в крайна сметка Реал ще спечели финала с 3:2. 

Дали тези прогнози ще се сбъднат, или както обикновено опитващите се да предвидят цял турнир още преди жребия му ще станат за смях, предстои да разберем сравнително скоро.