Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е дал положителна допинг проба в Шампионската лига, гръмна германското издание Der Spiegel. Медията твърди, че е стигнала до тези данни след информация на Football Leaks. Всичко се е разразило след финала в турнира през 2017-а година, когато Реал Мадрид триумфира шумно срещу Ювентус, побеждавайки го с 4:1. Въпреки нарушението, Рамос не е бил санкциониран по никакъв начин, а всичко е било потулено.

Всички крайни данни са били изпратени до старши служител на Министерството на спорта в Испания, както и до медицинския отдел на Реал Мадрид на 21-и септември 2018-а година. Повторна проверка е последвала и преди мача на Реал с Малага през миналия сезон на 15-и април, като отново Рамос не е издържал теста. Рамос не е отказвал да се появи на тест, въпреки че е бил предупреждаван, че може да има сериозни последици. Според стриктния Закон за борба с допинга в Испания е забранено къпането преди даването на урина преди теста. Това може да бъде тълкувано и наказвано като „пречка от процедурите за допинг контрол”. Рамос обаче е сторил именно това без да знае, че действието е забранено.

Реал получава писмото от министерството повече от пет месеца след повторния инцидент, което предизвиква тревога. Главният адвокат на клуба пък пише на генералния директор на Реал Хосе Анхел Санчес – „Наказанията са много тежки”. Следва среща между шефове в Реал с държавници, като служителите към испанското правителство заключили в крайна сметка, че „делото не би дало никакви данни, че антидопинг правилото е било нарушено”.

Резултатите от пробата на Рамос след мача с Ювентус са показали наличието на кортикостероида Desametasone в кръвта. Той помага при възпаление. Въпреки това не са предприети никакви действия, след като не е изваден наяве публичен тест, като всичко е „под ключ” в канцелариите на УЕФА. Европейската футболна централа разрешава употребата му, но само и единствено, ако клубът е информирал предварително за приема му. Въпреки това грешка от лекарите на Реал е, че не са изпратили лекарството – Celastone Chronodose на УЕФА.

В Нион са приели извинението от доктора на „лос бланкос”, като по този начин е бил приключен случаят. Лидерът на Реал Мадрид пък е грозяло четиригодишно наказание.