Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос има много ясна идея към привличането на кой футболист клубът трябва да се насочи, за да замени по адекватен начин продадения в Ювентус Кристиано Роналдо. Според „Дон Балон” централният защитник е заявил пред шефовете, че те трябва да направят всичко по силите си, за да доведат на „Сантиаго Бернабеу” английския национал Хари Кейн.

Таранът на Тотнъм със сигурност няма да струва никак евтино на „белия балет”. Президентът на „шпорите” Даниел Леви през годините загуби двама ключови играчи като Лука Модрич и Гарет Бейл, които сега носят екипа на испанския колос. Реал ще има нужда да отправи космическа оферта, като дори и при наличието на такава изгледите за успех не изглеждат големи. „Дон Балон” си позволява да спекулира със сума от 201 милиона паунда.

По-интересното в случая се крие в разминаването между вижданията на Бейл и тези на хората по върховете на клубната йерархия. Докато шефовете клонят повече към еднакво трудно осъществими варианти като Неймар и Еден Азар, то Рамос се е прицелил в чист централен нападател. Испанският национал е убеден, че именно наличието на такъв голов хищник в предни позиции ще „отключи” играта на фигури като Бейл, Иско и Марко Асенсио.

25-годишният Кейн има 150 гола в 229 официални мача за Тотнъм на всички фронтове.