Американският нападател на Челси Кристиан Пулишич е уверен, че проблемите с контузиите вече са зад него и той е готов да помогне на тима в решаващата фаза от сезона.

След пристигането на мениджъра Томас Тухел през януари американският национал влизаше само като резерва, но сега беше титуляр в шест от последните осем мача на лондончани.

"В момента се чувствам много добре във физическо отношение. Изиграл съм няколко пълни мача. Никога не съм се мислил за футболист, който е склонен към травми или нещо подобно. През изминалата година имах трудни моменти, но става въпрос за грижа за тялото и поставяне в най-добрата позиция, за да бъда на разположение", каза Пулишич.

Нападателят вече е в отлична форма и добави, че участието му през март в мачовете на националния отбор на САЩ срещу Ямайка и Северна Ирландия му е помогнало да си върне самочувствието.

"Връщайки се, се почувствах много уверен и все още се чувствам така. В момента става въпрос за поддържане на тази форма и опит да помогна на моя отбор да спечели тези големи мачове", добави той.

Челси се изправя срещу Реал Мадрид в първи мач от полуфиналите на Шампионската лига по-късно днес. Лондончани се борят и за челно място във Висшата лига и ще финал за Купата на Англия срещу Лестър на 15 май.