ПСЖ победи Ювентус с 2:1 като гост в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. Килиан Мбапе и Нуно Мендеш бяха точни за французите, докато Леонардо Бонучи се разписа за "бианконерите". Италианският гранд изигра един от най-добрите си мачове, но единствено успя да прати на второ място в крайното класиране "принцовете". Това стана факт след победата с 6:1 на Бенфика над Макаби Хайфа в Израел. 

Така "орлите" остават първи в крайното класиране заради повечето си вкарани голове като гост. Португалският гранд и ПСЖ завършиха с еднаква голова разлика - 16:7, а двата мача между тях завършиха 1:1. Ювентус остава на трето място и ще играе в Лига Европа през пролетта, а Макаби Хайфа отпада от евротурнирите. 

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Срещата започна страхотно за парижани. В 13-ата минута Федерико Гати сбърка пред наказателното поле, което позволи на Килиан Мбапе да овладее топката и да отправи удар, който направи Войчех Шчесни безпомощен. Малко след това Мануел Локатели отправи удар от далечна дистанция, който мина покрай вратата. В 22-ата минута Хуан Куадрадо получи отдясно, навлезе навътре и отправи удар в близкия ъгъл, който профуча покрай вратата. 

В 30-ата минута Мбапе получи пред наказателното поле, но вместо да подаде към Хуан Бернат, реши да стреля, като прати топката над вратата. В 32-ата минута гостите сбъркаха при изнасянето на топката. Филип Костич напредна отляво и подаде към Фабио Мирети. Последният потърси далечния ъгъл, но прати топката покрай вратата. Секунди по-късно Мбапе и Лионел Меси комбинираха в наказателното поле, а аржентинецът отправи удар, който Войчех Шчесни изби. 

В 39-ата минута Ювентус изравни. Куадрадо получи отдясно, след като не беше спрян от Бернат. Колумбиецът свали с глава за Леонардо Бонучи, който на празна врата засече за 1:1. 

В 69-ата минута Нуно Мендеш с първото си докосване отново изведе ПСЖ напред в резултата. Португалецът получи страхотен извеждащ пас отляво от Мбапе, напредна и със силен удар по диагонала вкара за 1:2. Малко след това Меси получи пред наказателното поле и отправи коварен удар, който премина покрай вратата. 

В 78-ата минута гол на Локатели беше отменен заради засада. Донарума не успя да избие добре удар от границата на наказателното поле на Милик, а Локатели реализира при добавката, но попадението беше отменено, тъй като халфът беше зад отбраната.


Ювентус - ПСЖ 1:2

0:1 Килиан Мбапе (13)

1:1 Леонардо Бонучи (39)

1:2 Нуно Мендеш (69)

Ювентус: Шчесни, Гати, Алекс Сандро, Бонучи, Куадрадо, Костич, Файоли, Рабио, Локатели, Мирети, Милик 

ПСЖ: Донарума, Хакими, Рамос, Маркиньос, Бернат, Верати, Руис, Витиня, Солер, Меси, Мбапе