Френският шампион Пари Сен Жермен допусна неочаквано подхлъзване в мача си с Монпелие. Парижани паднаха тежко с 0:3 в последния си мач преди сблъсъка с Лудогорец в Шампионската лига в сряда. 

Наставникът Унай Емери беше пуснал в игра доста играчи, които доскоро имаха травми и им даде игрови минути преди битката с разградчани на "Парк де Пренс". Но това донякъде му изигра лоша шега, защото домакините нанизаха три безответни гола чрез Пол Ласне, Елие Схири и Риад Будебуз и сложиха точка на спора. 

От самото начало фаворитите от Париж се хвърлиха напред и имаха шанс да открият след само шест минути игра, но ударът на Кристофър Нкунку от 5-6 метра с глава след центриране на Анхел ди Мария мина на сантиметри от гредата след великолепна намеса на вратаря.

Домакините разчитаха на контри, които имаха убийствен ефект. И при една от тях в 23-та минута стигнаха до попадение чрез Стив Муние, който прати топката под горната греда. Попадението му обаче беше отменено заради засада.

До почивката ПСЖ изцяло държеше инициативата и атакуваше, но Блез Матюиди и Тома Муние не бяха точни. И аристократичността им пред противниковата врата беше наказана в 42-та минута, когато Пол Ласне се разписа. Той беше точен с хубав прехвърлящ удар и даде аванс на Монпелие в ключов момент от двубоя - 1:0.

Малко след подновяването на играта домакините вкараха второ попадение, с което шокираха именития си съперник. Той се разписа с хубаво изпълнение с десния крак, с което не остави шанс на вратаря Ареола и резултатът стана 2:0.

До края на мача парижани се хвърлиха бясно напред. Но следваха ужасяващи пропуски. Ди Мария в 55-та, Хатем Бен Арфа в 63-та, Блез Матюиди в 68-та направиха страхотни пропуски, а Бен Арфа тресна и греда в 70-та минута.

И улисани в нападение, те допуснаха и трети гол, с който цифровото изражение на резултата стана ужасяващо за тях. Негов автор при поредната контра на Монпелие беше Риад Будебуз, а след него ПСЖ нямаше и сили, и желание да отреагира.  

Така домакините се поздравиха с трите точки срещу хегемона и вече имат 16 в актива си и те временно ги отдалечават от опасната зона. ПСЖ пък изпусна да се изкачи на върха и с 35 точки остава втори на пункт зад Ница, но може да бъде изместен и от тази позиция.