Отборът на Пари Сен Жермен се наложи с 2:0 при домакинството си на Анже от 15-ия кръг на Лига 1. Попаденията за успеха бяха дело на Тиаго Силва и Единсон Кавани.

Дебют за парижани направи Лоренцо Кайегари.

Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналите играчи на бразилския Шапекоензе в самолетната катастрофа във вторник.

В 5-ата минута Кавани получи добър пас, стреля и топката се озова в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

В 14-ата Лукас проби отдясно, отправи силен изстрел, но в аут. В 23-ата минута Кавани излезе на добра позиция, но стражът на Анже излезе навреме и го блокира.

Тиаго Мота покри сериозна грешка на Алфонс Ареола в 26-ата минута. Той изчисти от голлинията топката след един диагонален изстрел на Н'Дойе.

Парижани излязоха напред в 34-ата минута. Тиаго Силва излезе на стрелкова позиция и матира Мишел за 1:0.

ПСЖ получи право да изпълни дузпа в 65-ата минута, след като Ромен Тома игра непозволено в наказателното поле срещу Бен Арфа. Зад топката застана Единсон Кавани, който реализира за 2:0.

Великолепна възможност се разкри пред Огюстен в 82-ата минута, но не съумя да прати топката във вратата.

В 89-ата минута парижани удариха и греда. Това се случи след изстрел на Хесе Родригес, а след това Огюстен не успя при добавката.

Пари Сен Жермен е втори в класирането 35 точки. Анже е десети 18.