ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха 1:1 в мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Еди Нкетиа откри резултата за гостите през първата част, а през второто полувреме Йорбе Вертесен изравни. Двубоят бе равностоен, като резултатът бе най-логичният и справедлив резултат. След този хикс Арсенал завърши като първи в групата с актив от 13 точки, докато ПСВ остана втори с 9 пункта на сметката си, но и двата отбора се класираха на осминафиналната фаза в турнира.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

Още в четвъртата минута ПСВ можеше да открие резултата, след като организира чудесна атака, а Рикардо Пепи получи в противниковото наказателно поле,е след което намери пространство за удар и стреля по тревата, но бе блокиран, а след това Рамсдейл блесна със спасяване, избивайки в корнер.

В 19-а минута домакините развиха нападение отдясно и последва центриране от фланга към Йорбе Вертесен, който се извиси чудесно във въздуха и отправи изстрел с глава, но топката се отби от левия страничен стълб на Рамсдейл.

Първият реален шанс за Арсенал бе в 29-а минута, след като Мохамед Елнени напредна с топка в крака и видя празното пространство, като не се поколеба да отправи далечен удар, но топката се отби от левия страничен стълб.

В 42-а минута Рийс Нелсън даде пас по канец към Еди Нкетиа в наказателното поле, а последният се обърна чудесно и нанесе удар по трева от ръба на пеналтерията, като не остави шансове на вратаря на ПСВ - 1:0 за Арсенал.

В 51-а минута Йорбе Вертенсен се озова в чудесна стрелкова позиция, след като получи нисък пас от Рикардо Пепи точно след линията на наказателното поле. Той отправи зрелищен удар от движение, който влезе в долния десен ъгъл, отбивайки се от гредата - 1:1.

Петнайсетина минути по-късно Рийс Нелсън се измъкна покрай защитата с лекота и достигна до добра позиция пред вратата. Той дръпна спусъка, опитвайки се да преодолее вратаря, но не успя, тъй като топката изсвистя на сантиметри от целта.

В ответната атака Исмаел Сайбари от ПСВ настигна подаване дълбоко в наказателното поле и нанесе удар към левия ъгъл, но Рамсдейл отново блесна със спасяване, като топката се отби от гредата и не влезе във вратата.

В 82-а минута Арсенал отново успя да стигне до попадение, след като Мартин Йодегор центрира от пряк свободен удар, а Якуб Кивиор успя да отбележи с глава, но голът бе отменен поради засада. В последната минута на редовното време Гуус Тил получи брилянтно подаване и пропиля голяма възможност, шутирайки от наказателното малко встрани от лявата греда.

Стартови състави:

ПСВ Айндховен: 1. Валтер Бенитес, 17. Мауро Жуниор, 4. Армандо Обиспо, 5. Андре Рамальо, 3. Джордан Тезе, 34. Исмаел Сайбари, 30. Патрик ван Аанхолт, 10. Малик Тилман, 32. Йорбе Вертесен, 11. Йоан Бакайоко, 14. Рикардо Пепи

Арсенал: 1. Аарън Рамсдейл, 15. Якуб Кивиор, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 17. Седрик, 19. Леандро Тросар, 20. Жоржиньо, 25. Мохамед Елнени, 24. Рийс Нелсън, 29. Кай Хаверц, 14. Еди Нкетиа