Снощи италианският Ювентус загуби финала в Шампионска лига с 1:4 от Реал Мадрид и продължи традицията да трупа загуби в големите финали.

Представяме ви хронология на загубените важни битки от страна на "старата госпожа" в най-авторитетния европейски клубен турнир, до този момент седем:

1973 година - Аякс (Холандия) - Ювентус 1:0 - Легендарният Аякс на Йохан Кройф и Неескенс спечели за трети път трофея в Купата на европейските шампиони в решителен мач в Белград. Голът реализира Джони Реп.

1983 година - Хамбургер - Ювентус 1:0 - Десет години по-късно след загубения първи финал Юве, в чиито редици са Дзоф, Ширея и Платини губи в Атина от Хамбургер, а голът реализира Феликс Магат.

1997 година - Борусия Дортмунд - Ювентус 3:1 - Ювентус играе финалната битка като носител на трофея от предишния сезон, но голове на Ридле на два пъти и Ларс Рикен обезпечиха победата на Борусия Дортмунд.

1998 година - Ювентус - Реал Мадрид 0:1 - Тимът на Марчело Липи е фаворит, а нападателното дуо Дер Пиеро - Индзаги е най-доброто в Европа по онова време, на финала в Амстердам Реал триумфира с гол на Предраг Миятович.

2003 година - Ювентус - Милан 0:0 (с дузпи 2:3) - Един от най-скучните финали в последните 20 години закономерно завърши с изпълнения на дузпи. Трезеге, Салайета и Монтеро не реализираха и победата на "Олд Трафорд" отиде в ръцете на Милан.

2015 - Ювентус - Барселона 1:3 - В зрелищен финал в Берлин Барселона спечели трофея

2017 - Ювентус - Реал Мадрид 1:4 - След двугодишно отсъствие Юве се върна на финал в Шампионска лига и загуби в Кардиф от другия испански гранд Реал 

Буфон: Разочарованието е голямо

Антирекордът на Буфон

Така думите на легендарния нападател на "старата госпожа" Алекс Дел Пиеро, че финалът в Шампионска лига е проклятие за Ювентус, са напълно оправдани.