Мениджърът на Челси - Греъм Потър, говори пред медиите преди първия 1/8-финал срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига в сряда вечер. Той сподели, че всички в отбора са развълнувани от предстоящия сблъсък, а също така коментира и твърденията, че не се ядосва достатъчно в мачовете на „сините“, както и направените големи инвестиции за нови играчи през зимния трансферен прозорец.

„Уесли Фофана, Денис Закария и Матео Ковачич са в състава, така че това е добре. Те се доближават до това да получат игрови минути, така че пред нас стои задачата да ги подготвим за това. Намираме се в елиминационната фаза на Шампионската лига. Това е абсолютният връх. Предстои ни страхотен тест срещу фантастичен клуб, който ще бъде подкрепян от 80 хиляди фенове. Всички гледаме напред към предстоящия мач и разбираме предизвикателството, което ни очаква. Много сме развълнувани за него“, заяви Потър на своята пресконференция.

66 снимки

„Един Терзич? Кариерата му не ме изненадва, тъй като първото ми впечатление за него беше много позитивно. Той има всичко, което искаш от един треньор. Ако погледнете кариерата му, той е имал много различни роли и е натрупал опит, така че има добра комбинация от двете неща. Той върши качествена работа напоследък, като отборът му е доста организиран, играе и атакува добре. Разбира се, искам да го затрудня, но след това му желая всичко най-добро“ анализира специалистът.

„Коментарите, че не се ядосвам достатъчно? Опитваме се да не влизам в спорове чрез медиите. Разбира се, че се ядосвам. Все пак съм човек, просто се държа по начина, който приемам за подходящ. Ако си мислете, че можеш да започнеш като треньор в деветата дивизия на английския футбол и да стигнеш до това да водиш Челси в Шампионската лига, без да се ядосваш или да бъдеш мил, бих казал, че не знаете нищо“, отсече Потър.

40 снимки

„Дали големите ресурси водят до успех? Напрежението и очакванията да печелиш са по-големи, когато харчиш пари. За щастие, знаем, че футболът не работи точно така, защото се нуждаеш от ресурси, за да побеждаваш, но и от нещо повече. Има неща, които парите не ти купуват. Трябва да разпределиш ресурсите ти много добре и да имаш предвид силните ти страни и начина, по който можеш да се състезаваш с клубовете с по-големи ресурси. Брайтън най-вероятно не може да спечели Висшата лига четири от пет пъти, защото 95% от първенствата зависят от ресурсите, но искаш да си от тези 5%, които преобръщат тенденцията“, продължи мениджърът на Челси.

Дали съм опознал новите играчи? Мисля, че са нужни повече от няколко седмици, за да опознаеш някого както трябва. Особено някого като Енцо Фернандес, чийто английски език е ограничен. Но виждаш как те се държат и че имат качества. Много съм доволен от начина, по който те се вписаха в отбора и как останалите футболисти им помогнаха да се интегрират“, каза още Потър.