Мениджърът на Челси Греъм Потър отдаде проблемите на Рахийм Стърлинг с отбелязването на попадения напоследък по-скоро да отборната игра. Челси привлече Стърлинг от Манчестър Сити за около 47,5 милиона паунда, но 27-годишният футболист засега има само един гол за девет мача във всички турнири.

„Мисля, че това е отборен проблем. Трябва да се представяме по-добре като отбор и да подобрим атаката си като отбор. Ако това се случи, тогава индивидуалностите в състава функционират по-добре“, обясни Потър пред репортери преди двубоя срещу РБ Залцбург в Шампионската лига.

„Вместо да се фокусираме върху отделни личности, аз обичам да гледам как играе отборът. Има голямо пространство за напредък в тази сфера, което ще помогне на всички, включително Рахийм“, добави Потър.

„Когато имаме доста играчи, които отпадат от състава по различни причини, е трудно да се намери стабилност. В момента това е предизвикателство“, коментира още Греъм Потър.

Челси е начело в група Е на Шампионската лига със 7 точки, докато австрийският Залцбург има точка по-малко на второто място във временното класиране. Победа за лондончани ще им осигури класиране в елиминациите на турнира, но Потър заяви, че има притеснения преди гостуването в Австрия.

„Групата е доста оспорвана. Трябва да се борим, да конкурираме тяхната мотивация и интензитет“, добави треньорът на Челси.

Той подкрепи Рубен Лофтъс-Чийк за място в националния тим на Англия на предстоящото Световно първенство в Катар. Лофтъс-Чийк вече записа 14 мача за „сините“ от началото на сезона. „Определено ме впечатли – и на терена, и извън него. Фантастичен е с топката, има отлична физика и мисля, че постави себе си сред кандидатите за състава, който ще определи Гарет Саутгейт“, коментира Греъм Потър.

Робен Лофтъс-Чийк бе част от отбора на Англия, който достигна до полуфиналите на Мондиал 2018 и заяви, че да отиде на шампионата в Катар би означавало всичко за него.