Порто нанесе тежка загуба с 4:0 на Брюж в мач от Шампионската лига. С тази победа Порто, който гостува на белгийците, се доближи на 1 точка зад тях и направи сериозна заявка за първото място в група В.


Guilliver/GettyImages
36 снимки

Двубоят започна силно за гостите, още в 7-та минута Стивън Еустакио бе близо до гола, но той шутира малко над напречната греда. В 16-та минута пък Матеус Урибе също стреля над вратата, след като получи страхотно центриране в наказателното поле. Секунди по-късни и Мехди Тареми записа един пропуск на сметката си. 

В 25-та минута удар от движение на Галено в наказателното поле на Брюж бе неволно блокиран от негов съотборник, което отново помогна на домакините да запазят равенството. 

Това се промени в 33-та минута, когато Мехди Тареми бе изведен от Отавио и отправи неспасяем удар в долния десен ъгъл на вратата. Страхотният удар на Тареми от границатата на наказателното даде преднина на Порто.

Второто полувреме започна с претенции за дузпа, в 47-та минута белгийците проявиха сериозни претенции към съдията Майкъл Оливър, който след кратка консултация с ВАР, прегледа и сам ситуацията на монитора край тъчлинията. Реферът отсъди дузпа, а с отговорността се нагърби Ханс Ванакен, който стреля, но вратарят направи невероятно спасяване. Дойде съдийски сигнал, а Майкъл Оливър даде шанс на домакините да повторят дузпата. Този път Ноа Ланг се зае с изпълнението, но и неговият удар бе спасен!

Минути по-късно, в 57-та минута Еванилсон направи кошмара пълен за белгийския тим. Той стигна до отбита топка в наказателното поле и я прати в опразнената врата, за да удвои преднината на Порто. А гостите не спряха до там. В 60-та минута Стивън Еустакио също се възползва от една избита топка и направи резултата 3:0.

В 70-та минута Октавио бе изведен в стрелкова позиция, но видя съотборника си - Мехди Тереми, и му подаде, а той преодоля вратаря с прецизен удар и оформи крайното 4:0.