Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино се изказа ласкаво по адрес на голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Специалистът говори преди домакинството на „шпорите“ на „белия балет“ от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, като откри прилики между CR7 и голмайстора на англичаните Хари Кейн.

На Острова: Идва Кралят!

„Роналдо е феномен. Той бе отличен за най-добрия и в действителност го заслужава. Освен всички свои качества, той е голям пример за подражание. От него може всички да се поучат. Не се изморявам да казвам, че тайната е да се работи здраво, да полагаш усилия и да внимаваш. Всеки футболист трябва да осъзнае това“, каза Почетино.

Реал без още ключови футболисти срещу Тотнъм

Запитан за това дали има прилики между CR7 и Хари Кейн, Почетино обясни: „Те си приличат, що се касае до професионализма им. Имат сходна психика. Не познавам в дълбочина Роналдо, но изглежда, че имат доста сходства“.

Реал пробва да вдигне Иско за Тотнъм

„Мачът с Реал Мадрид ще е също така вълнуващ като този на „Бернабеу“. Въпросът не е само в трите точки, става дума и за играта. Това е добра възможност да покажем добро лице“, коментира Почетино за идния двубой на 1 ноемрви от 21.45 часа.

Тотнъм ще посрещне Кралския клуб на „Уембли“. Това е така, защото „Уайт Харт Лейн“ е в ремонт. Същевременно това ще е първият път, в който Реал Мадрид ще играе на митичния стадион.

„Винаги когато се преместиш от място, на което си свикнал и си се чувствал комфортно, има странно усещане. Нужно е време, за да свиеш ново огнище“, добави Почетино.