Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино изрази облекчението си след първия гол на Лионел Меси за клуба. Аржентинската звезда вкара втория гол при победата на парижани с 2:0 над Манчестър Сити в Шампионската лига и сложи край на серията си от три мача без попадение. Голът на Меси в 74-тата минута взриви трибуните на "Парк де Пренс", а на изпълнението му се зарадва дори и Почетино. Бурната радост е нещо доста нетипично за иначе спокойния аржентински треньор.

"От 20 години го гледам как вкарва голове за други отбори. Сега за пръв път се случи той да вкара за отбор, който аз ръководя, затова и трябваше да го отпразнувам", каза Почетино.

"Нуждаем се от такъв тип представяния, а играчи като него се нуждаят от това да чувстват отбелязването на попадения. Все пак на него му трябва време, за да изгради връзки с другите играчи в отбора след 20 години в Барселона", коментира още наставникът на Пари Сен Жермен.

В последните дни в европейските медии се появиха спекулации, че другите две големи звезди в атаката на ПСЖ - Неймар и Килиан Мбапе, са в конфликт помежду си, но според Почетино представянето на нападателното трио срещу Манчестър Сити е загатнало за потенциала им.