Марсилия победи Панатинайкос с 2:1 на „Велодром“ в мач-реванш от третия квалификационен кръг в Шампионска лига, но това не бе достатъчно. ПАО имаше аванс от 1:0 след първия двубой, така че се стигна до продължения, а оттам и дузпи. В крайна сметка гръцкият колос елиминира ОМ с 5:3 след наказателните удари. За французите на два пъти вкара Пиер-Емерик Обамеянг, а за гърците се разписа Фотис Йоанидис от дузпа дълбоко в добавеното време.

Още след 120 секунди игра Сар изведе Обамеянг, който се оказа очи в очи с Алберто Бриньоли и не сбърка за 1:0.

Обамеянг излезе на чиста позиция и стреля от границата на наказателното поле на Панатинайкос и в осмата минута, но този път италианският страж отрази смело.

След около 20 минути Ндиайе мина през няколко бранители на Панатинайкос и шутира, но Бриньоли отново впечатли с реакция.

Преди да е изтекла първата минута от добавеното време на първата част Джонатан Клос центрира в наказателното на гърците, където Обамеянг успя да засече за 2:0.

БГНЕС
31 снимки

Габонското острие на Олимпик Марсилия успя да оформи своя хеттрик в 53-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

След центриране от ъглов удар в наказателното поле на „фокейците“ в 78-ата минута, бранителят Тин Йедвай се извиси над всички и отправи изстрел с глава, който обаче бе отразен от испанеца Пау Лопес.

Даниел Мансини се справи с двама бранители на домакините в 85-ата минута и стреля от границата на наказателното поле, но Лопес отново внимаваше.

В осмата минута от добавеното време на мача и след преглед с ВАР „детелините“ получиха дузпа. Фотис Йоанидис се нае с изпълнението в критичния момент и прати мача в продължения.

Едно попадение на Гендузи бе отменено и в 112-ата минута, след което двата отбора решиха да не рискуват и оставиха всичко на рулетката на дузпите.

Гендузи бе грешникът за Марсилия от 11-те метра, а Верету, Сар и Витиня вкараха. За Панатинайкос реализираха всички: Йоанидис, Бернард, Клейнхейслер, Паласиос и Младенович, който прати тима в плейофите.

Други резултати от Шампионска лига:

Макаби Хайфа – Слован Братислава 3:1

Бачка Топола – Брага 1:4

Щурм Грац – ПСВ Айндховен 1:3

Сервет – Рейнджърс 1:1