Португалската звезда на Ювентус Кристиано Роналдо бе наказан с един мач след червения си картон срещу Валенсия на старта на тазгодишната Шампионска лига. Така Кристиано ще пропусне домакинството на "бианконерите" срещу Йънг Бойс идната седмица, но ще може да се завърне на "Олд Трафорд" за двубоя срещу бившия си отбор Манчестър Юнайтед.

Португалецът беше изгонен в доста спорна ситуация, при която посегна да оскубе Джейсън Мурийо от противниковия отбор, а за ситуацията сигнализира един от допълнителните рефери. Роналдо претендираше, че не е направил нищо нередно и дори се разплака, когато видя червения цвят на картона. 

Заради тази ситуация съществуваше възможност той да изгори дори за три мача. Всичко зависеше от това, как официалните лица са описали ситуацията. В крайна сметка се оказа, че те са смекчили тона и санкцията му е само за един мач. 

Въпреки липсата на голямата си звезда "старата госпожа" стигна до успеха в гостуването на Валенсия, като това се случи след две точно реализирани дузпи от Миралем Пянич. Сега ще трябва да се оправя без него само в битката с тоталния аутсайдер Йънг Бойс.