Финалът на Шампионската лига през този сезон може да се играе пред хиляди фенове, твърди „Daily Mail“. Според информацията, преговорите са в напреднала фаза и близки източници до изадинието източници разкриват, че се очаква между 30 и 50% от олимпийския стадион „Ататюрк“ в турския град Истанбул да бъде запълнен с фенове на 29 май. Това значи, че на финала е съвсем реално да присъстват между 22 500 и 37 500 фенове.

Вероятността билетите да се продават на привържениците и на двата клуба, достигнали финала, е малка, но все още не е напълно изключена. Ако билетите се продават само на местните жители, броят на зрителите вероятно ще бъде по-близо до 50% от капацитета от стадиона, който е направен за 75 415 зрители.

Стадион „Ататюрк“ трябваше да бъде домакин на миналогодишния финал в Шампионската лига, но поради избухването на пандемията от коронавирус, бе преместен в португалската столица Лисабон.

По-рано стана ясно, че финалите за Карабао Къп и ФА Къп в Англия мможе да послужат като тестови събития, което позволява ограничен брой привърженици да гледат и двата мача на Уембли преди Евро 2020. Финалните плейофи в Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 също може да бъдат изпробвани на завръщането на феновете на стадионите.