Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс не губи надежда, че феновете ще се завърнат по стадионите в Англия.

Той разчита, че в близките седмици част от мерките срещу коронавируса ще бъдат премахнати и това ще позволи частично отваряне на стадионите за публика още през този сезон.

Мачовете се играят при закрити врати заради пандемията, като преди Коледа бяха допуснати фенове в някои региони, но това бе за кратко, преди поредния локдаун на Острова.

"Уверен съм, че феновете ще се завърнат от следващия сезон. Но никой не може да каже категорично, защото пандемията често се развива изненадващо, както се случи по Коледа. Не губим надежда, че още този сезон може да видим ограничен брой запалянковци по трибуните, но това зависи от решенията на правителството", коментира Ричард Мастърс пред "Файненшъл Таймс".

"Свикнахме да гледаме футбол по телевизията, без фенове по трибуните, но не ми иска това да продължава. Надявам се през следващия сезон бързо да отворим стадионите в пълния им капацитет и да си върнем истинската Висша лига", добави Мастърс.