Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер заяви, че настоящият отбор на баварците е по-силен от онзи от 2013 година, който спечели Шампионската лига в допълнение към титлата в Германия и Купата на страната.

Сега баварците са на един мач от нов требъл, като на финала на Шампионската лига ще се изправят срещу ПСЖ в неделя вечерта. "Разликата с 2013 е, че сега имаме топ играчи на всяка една позиция, тогава спечелихме с по-малко футболисти. Сега имаме дори играчи извън групата от 18 футболисти за даден мач. Фантастично е с какъв състав разполагаме", коментира капитанът на тима.

Баварците са в изключителна серия от 20 поредни победи във всички турнира, която според Нойер се дължи на наставника Ханзи Флик, който в края на миналата година замени на поста Нико Ковач. "Това, което го различава от другите треньори, е, че той е спокоен и хладнокръвен, както и работата му с треньорския щаб. Ние винаги сме добре подготвени и винаги имаме план. Един отбор може да следва само една философия - той я определя, а ние я изпълняваме", каза още 34-годишният страж.