Челси се наложи над Динамо Загреб с 2:1 на „Стамфорд Бридж“ в последния шести мач от груповата фаза в Шампионска лига. След този успех „сините“ завършват на върха в група Е, докато хърватският хегемон отпада от евротурнирите.

Бруно Петкович даде ранен аванс на „модрите“. 11 минути по-късно Рахийм Стърлинг възстанови равенството. Играчът, който не бе записал нито едно минута за Челси преди днешния мач - Денис Закария, оформи и крайното 2:1 още в 30-ата минуа.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Изненадващо двубоят започна с натиск на хърватите. Петкович показа хищнически инстинкт в наказателното поле на Челси и откри резултата още в 7-ата минута.

Лондонският тим обаче съумя да отговори още в 18-ата минута, когато Обамеянг изведе връхлитащия на скорост Стърлинг, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Ливакович, и да възстанови равенството.

Закария засече рикоширала топка в наказателното поле на Динамо Загреб, за да осъществи пълния обрат след половин час игра.

След центриране в наказателното поле на лондончани в 50-ата минута, Шутало се извиси над всички и отправи удар с глава, но Менди показа завиден рефлекс и отрази.

Обамеянг напредна с дрибъл и стреля от далечна дистанция в 53-ата минута, но топката рикошира в напречната греда на вратата. Маунт също имаше шанс да увеличи аванса за Челси в 75-ата минута. След прецизно изпълнен пряк свободен удар, топката бе насочена в горния ляв ъгъл, но Ливакович се разтегна и отрази.