Елиминацията на Пари Сен Жермен на осминафиналите на Шампионската лига за трета поредна година поставя под сериозна въпросителна бъдещето на две от звездите на клуба – Неймар и Килиан Мбапе в клуба, пише AS.

Според информацията този развой може да ускори трансферите на бразилеца и французина в посока Реал Мадрид. Не е тайна, че е и двамата футболисти попадат в полезрението на боса на Кралския клуб Флорентино Перес. „Белите“ правят опити да привлекат Неймар още от времето, когато бе част от Сантос, а Мбапе бе сочен за тяхно сигурно ново попълнение през лятото на 2017 година, но тогава младият талант предпочете да замени Монако с ПСЖ, вместо с „белия балет“.

Петимата футболисти, които попадат в трансферния списък на Перес

При все спада в испанския гранд, очакванията са през лятото Перес да не щади средства за селекция. Испанският гранд бе детрониран в турнира на богатите, след като в изминалите три годни неизменно го печелеше. Преди това Карим Бензема и компания отпаднаха и от Купата на Краля, а в Ла Лига се намира на 12 точки зад лидера Барселона.

В момента тимът е в търсене на заместник на Кристиано Роналдо. Португалецът премина в Ювентус през лятото на 2018 година, а очакванията Карим Бензема или Гарет Бейл да „влязат в обувките му“ не бяха оправдани.

Испанските медии твърдят, че през лятото в Мадрид се очаква чистка, а Перес е изправен пред сложната задача да изгради нов боеспособен отбор.

Колкото до ПСЖ, момчетата на Томас Тухен в тазгодишното издание на най-апетитната европейка клубна надпревара, бяха елиминирани от Манчестър Юнайтед. Парижани имаха преднина от два гола след първия мач на „Олд Трафорд“. На „Парк де Пресн“ обаче „червените дяволи“ направиха запомнящ се обрат и се наложиха с 3:1, като продължиха към четвъртфиналите.

В предходните две издания френският гранд бе елиминиран на същия етап от Реал Мадрид и Барселона.